Η ΛΑΧΤΑΡΑ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ



Ενώ σήμερα η ελληνική σημαία συχνά παραμερίζεται ακόμα και...
περιφρονείται, πριν από ένα αιώνα αυτή η σημαία κυμάτιζε ξανά στην Βασιλίδα και τίποτα δεν πρόδιδε την μεγάλη προδοσία που ακολούθησε από τους συμμάχους και την καταστροφή του ελληνισμού της Ανατολής.

Έτος 1919. Η Κωνσταντινούπολη είναι υπό την κυριαρχία των συμμαχικών δυνάμεων της Ατάντ. Ανάμεσα τους και ένα ελληνικό απόσπασμα.

Η εντυπωσιακή μοναδική αυτή φωτογραφία που προβλήθηκε από ένα ανήσυχο Τούρκο, είναι από την αρχή του Γαλατά σε μια παράταξη των συμμαχικών δυνάμεων. Ο δρόμος που οδηγεί προς τα πάνω, προς την πλατεία Ταξίμ, είναι γεμάτος από ελληνικές σημαίες που κυματίζουν πάνω από τους παραταγμένους Εγγλέζους στρατιώτες.

Η συγκίνηση του ελληνικού στοιχείου της Πόλης είναι μεγάλη καθώς μετά από τόσους αιώνες η σημαία των Ελλήνων, η σημαία της Ρωμιοσύνης, κυματίζει ξανά στα άγια χώματα της Βασιλεύουσας.
Πόσο κράτησε το όνειρο αυτό ; Μόνο μέχρι την μικρασιατική καταστροφή το 1922. Η Ρωμιοσύνη όμως παρά τα τόσα βάσανα της παρέμεινε στην Πόλη.

Σήμερα, μετά από τόσα χρόνια από εκείνη την καταστροφή η Τουρκία τρίζει εκ θεμελίων. Έχει προφητευτεί ότι ένας τρελός ηγέτης της θα γίνει η αιτία του θανατηφόρου διαμελισμού της.!

Μήπως αυτός είναι ο σημερινός, ένας αλαζόνας και υπερφίαλος ;;;

πηγή:periergaa.blogspot

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

10 μύθοι για τους Βίκινγκς