Η "ακτίνα θανάτου" του Τέσλα και το FBI

Η "ακτίνα θανάτου" του Τέσλα και το FBI

Τι αποκαλύπτουν απόρρητα έγγραφα

Έγγραφα που δημοσιεύει το FBI αποκαλύπτουν οτι η...
Ομοσπονδιακή Υπηρεσία είχε δείξει ενδιαφέρον για την »Ακτίνα Θανάτου» που είχε ανακαλύψει ο Τέσλα ώστε να χρησιμοποιηθεί από το »Υπουργείο Πόλεμου» των ΗΠΑ (War Department ).
Το FBI  δημοσίευσε τα έγγραφα που αφορούν τον διάσημο εφευρέτη Νίκολα Τέσλα, 73 ολόκληρα χρόνια αφότου η περιουσία του ‘’κατασχέθηκε’’ από την αμερικανική κυβέρνηση μετά το θάνατο του. Τα έγγραφα τα οποία δεν είναι πλέον απόρρητα αποκάλυψαν ότι το FBI και η κυβέρνηση είχαν δείξει ενδιαφέρον για την ‘’Ακτίνα Θανάτου’’, ένα όπλο που ισχυρίζονται ότι κατασκεύασε ο Τέσλα.
Το 1924 ο Τέσλα ισχυρίστηκε ότι είχε εφεύρει την περιβόητη «ακτίνα θανάτου», ένα υπερόπλο ικανό να καταστρέψει μεγάλες εκτάσεις δηλαδή έως και 10.000 αεροπλάνα σε απόσταση 200 μιλίων, ενώ επίσης ισχυρίστηκε ότι αυτό ήταν υπεύθυνο για την έκρηξη της Τουνγκούσκα.
Σύμφωνα με τον Τέσλα ενεργοποίησε την «Ακτίνα Θανάτου» του σημαδεύοντας την περιοχή της Αρκτικής με σκοπό να γίνει αντιληπτό κάποιο φαινόμενο και να ειδοποιηθεί από μια αποστολή που εκείνη την εποχή έπλεε στον Βόρειο Πόλο. Αντ’ αυτού, σύμφωνα με την εκδοχή αυτή, έγινε λάθος στη σκόπευση και η ακτίνα προχώρησε πέραν της περιοχής της Αρκτικής και χτύπησε στην προέκτασή της την περιοχή της Τουνγκούσκα.
Οι πληροφορίες των εγγράφων επίσης δείχνουν ότι τα πειράματα του Τέσλα είχε βάλει στο μάτι μέλος της οικογένειας του, το οποίο φημολογείται ότι προσπαθούσε να ‘’αρπάξει’’ τα συγκεκριμένα έγγραφα.
Επίσης, οι πληροφορίες δείχνουν ότι οι αρχές σφράγισαν όλα τα άρθρα και μετέφεραν σε αποθήκη φύλαξης του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι βρέθηκε και μια επιστολή του Τέσλα προς τον Έντγκαρ Χούβερ (J Edgar Hoover), τον πρώτο διευθυντή του FBI, το οποίο αφορά την εφεύρεση του ‘’Ακτίνα του θανάτου’’ η οποία ήταν ζωτικής σημασίας για το »Υπουργείο Πολέμου» (War Department) αλλά και για όλα τα έθνη τα οποία τώρα ελέγχονται από τρελούς δικτάτορες όπως αναφέρει.
 
Φυσικά, οι δημοσιογράφοι και ο επιστημονικός κόσμος τον περιγέλασαν για την «Ακτίνα Θανάτου» ενώ μέχρι σήμερα οι μελετητές εντάσσουν αυτή την εφεύρεση στο τομέα των ανεξήγητων φαινομένων και γεγονότων.
Ωστόσο, το FBI κατέχει έγγραφο από τις 9 Ιανουαρίου του 1943 το οποίο αναφέρει ότι ο Τέσλα πραγματοποίησε αρκετά πειράματα σχετικά με αυτή την ηλεκτρική ‘’ακτίνα θανάτου’’.
Επίσης, ένας προστατευόμενος του Tesla, ο Bloyce Fitzgerald είπε σε μια συνέντευξη με έναν κυβερνητικό αξιωματούχο που Tesla, μόλις ένα μήνα πριν το θάνατό του ότι αυτά τα πειράματα είχαν ολοκληρωθεί και να τελειοποιηθεί. Ο Fitzgerald είπε ότι γνώριζε επίσης ότι ο Tesla σχεδίασε έναν επαναστατικό τύπο τορπίλης.
Από την πλευρά του το FBI δήλωσε ότι δεν συμμετείχε στην έρευνα του έργου που αφορά τον Τέσλα.
Ο Τέσλα, σερβικής καταγωγής είναι γνωστός για την εφεύρεση παροχής ηλεκτρισμού.Ακόμα, είναι γνωστός για το ότι είδε τόσο μακριά που στην ουσία ‘’προέβλεψε’’ τα smartphone και τις βιντεοκλήσεις.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Τέσλα, φαίνεται ότι σχεδίασε και παρουσίασε ένα drone ( drones είναι τα λεγόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα ή UAV) το 1898, περίπου 16 χρόνια πριν τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Το 1941, με την επέκταση του ναζισμού στην Ευρώπη και τον αναβρασμό του Παγκοσμίου Πολέμου, ο Τέσλα ήθελε να κατασκευάσει ένα «νέο» υπερόπλο για να σώσει την πατρίδα του. Δεν πέτυχε αυτο που ήθελε (τουλάχιστον όσο γνωρίζουμε).
Πέθανε σε ηλικία 85 ετών σε ένα ξενοδοχείο στην Νέα Υόρκη το 1943.
Φήμες λένε ότι είναι πιθανό να τον βρήκαν νεκρό δυο μέρες μετά γιατί είχε κρεμάσει, όπως έκανε πάντα, στην πόρτα του δωματίου του την επιγραφή «ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ, ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ».

πηγή:el.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

10 μύθοι για τους Βίκινγκς