"Βρέθηκε απολίθωμα θαλάσσιου τέρατος στο Περού!"




"Eρευνητές μελετούν -ενδελεχώς- την έρημο του Περού, για απολιθώματα φαλαινών, οι οποίες -πιθανόν- να είχαν "σκοντάψει" επάνω στα ερείπια ενός "θαλάσσιο τέρατος", τρεις φορές μεγαλύτερο από το μέγεθος της σύγχρονης φάλαινας- δολοφόνου.
Τα δόντια του "Leviathan Melvillei" ήταν τόσο...


μεγάλα, που είχε αρχικά είχε υποτεθεί πως ήταν χαυλιόδοντες ελεφάντων.

"Δεν υπήρχαν ελέφαντες στη Νότια Αμερική πριν από 3 εκατομμύρια χρόνια και τα δείγματα, που βρέθηκαν είχαν ηλικία 12 έως 15 εκατομμύρια χρόνια", δήλωσε ο καθηγητής Jelle Reumer, από την ερευνητική ομάδα των επιστημόνων που μελετούν την έρημο Pisco-Ica, στο Περού.

Οι επιστήμονες, είχαν ψάξει και για
άλλους τύπους απολιθωμάτων φαλαινών σε απομακρυσμένες περιοχες, περίπου 300 χιλιόμετρα Νότια της Λίμα. "Ο τόπος, όπου εμφανίστηκαν τα ευρήματα, ήταν 20 χιλιόμετρα από το κοντινότερο χωριό", δήλωσε ο Reumer, ο οποίος είναι και διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Ρότερνταμ.

Ισχυροί άνεμοι είχαν στρέψει την άμμο, στο τριών μέτρων μήκους απολιθωμένο κρανίο. Το κρανίο της μπλε φάλαινας σήμερα, παραμένει το μεγαλύτερο σε ζώο, καθώς είναι περίπου έξι μέτρα μακρύ.

Το απολιθωμένο κρανίο, παραμένει στο Περού και περιλαμβάνει ένα οστό της σιαγόνας και αρκετά δόντια, κάθε ένα γύρω στα 12 εκατοστά σε διάμετρο και μέχρι 36 εκατοστά μήκος.

Ωστόσο, δεν είναι γνωστός ο λόγος, που εξαφανίστηκε. "Δεν είναι γνωστό, γιατί εξέλειψε το είδος. Πιθανότερη αιτία είναι η κλιματολογική υποβάθμιση", δήλωσε ο Reumer."

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

10 μύθοι για τους Βίκινγκς