Χρηματοδοτούν τα ισλαμικά κατηχητικά στην Ευρώπη!

Χρηματοδοτούν τα ισλαμικά κατηχητικά στην Ευρώπη!

Η αρχή γίνεται με την Ολλανδία και μάλιστα με κρατική χρηματοδότηση...

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ολλανδίας με απόφαση που εξέδωσε σήμερα έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να διαθέσει χρηματοδότηση για ένα ισλαμικό σχολείο στο Άμστερνταμ, το οποίο οι αρχές είχαν επιδιώξει να διακόψουν την λειτουργία του έπειτα από ανησυχίες για ενδεχόμενη ριζοσπαστικοποίηση των μαθητών του.
Το Συμβούλιο Επικρατείας ανέτρεψε μια απόφαση που είχε λάβει ο υφυπουργός Παιδείας Σαντέρ Ντέκερ, που εξέδωσε την απαγόρευση όταν ένα μέλος του σχολικού συμβουλίου εξέφρασε την στήριξή του στο Ισλαμικό Κράτος με μια ανάρτησή του στο facebook το 2014.
Το Δικαστήριο όμως κατέληξε ότι δεν υπάρχουν «βάσιμες αιτιολογίες» για την άρνηση χρηματοδότησης του σχολείου, καθώς το εν λόγω άτομο αποχώρησε από το συμβούλιο, το οποίο είχε καταδικάσει δημόσια την ανάρτησή του.
Η Ανώτατη αρχή διέταξε το δημοτικό συμβούλιο της ολλανδικής πρωτεύουσας να παράσχει κτίριο για την στέγαση του σχολείου, που πλέον αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο την λειτουργία του.
Το σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα προσφέρει σε περίπου 180 μαθητές μαθήματα ολλανδικής γλώσσας με εστίαση στο Ισλάμ. Θα είναι το δεύτερο σχολείο του είδους του στην Ολλανδία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα που διατηρεί.
Ένα ακόμη ολλανδικό ισλαμικό σχολείο έκλεισε το 2010 όταν το σώμα επιθεωρητών δημόσιων σχολείων έκρινε ότι δεν πληρεί τα πρότυπα εκπαίδευσης.
Περίπου το 5% του ολλανδικού πληθυσμού των 17 εκατομμυρίων κατοίκων είναι μουσουλμάνοι και η χώρα έχει εντάξει εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες από το Μαρόκο και την Τουρκία από την δεκαετία του 1970.
«Εξακολουθούμε να έχουμε ανησυχίες για το σχολικό συμβούλιο», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου, έπειτα από την απόφαση του Δικαστηρίου.
«Έχει γυρίσει την πλάτη του στην κοινωνία, αντί να προσφέρει ανοιχτόμυαλοι, καλή εκπαίδευση σε παιδιά μουσουλμάνων», πρόσθεσε.

ΑΠΟ EL.GR

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

10 μύθοι για τους Βίκινγκς