H Πανσέληνος και οι Λυκάνθρωποι

97876
Στην Ιταλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία θεωρείτο οτι ένας άνδρας θα μπορούσε να επιφέρει την μετάλλαξη, εάν κατά τη διάρκεια του θέρους επιλέξει μια…

Τετάρτη ή Παρασκευή να κοιμηθεί εκτός κατοικίας και η πανσέληνος τον λούζει.
Με αυτή λοιπόν τη θεωρία ασχολήθηκαν αυστραλοί ψυχίατροι και επιστήμονες, οι οποίοι κατέληξαν πως συμπτώματα ψυχολογικών κρίσεων με έντονες βίαιες τάσεις σημειώνονται κατά τη διάρκεια της νύχτας όπου το φεγγάρι ολόγιομο αγκαλιάζει τη γη .
Τι έδειξε η ιατρική έρευνα
Οι ερευνητές ασχολήθηκαν με τους 91 ψυχικά ασθενείς του νοσοκομείο Νιουκαστλ της Νέας Νοτίου Ουαλίας της Αυστραλίας, παρακολουθώντας συστηματικά τη συμπεριφορά τους. Από τον Αύγουστο του 2008 έως τον Ιούλιου του 2009 κατέγραφαν με λεπτομέρειες το πως κινούνταν στο χώρο. Μετά την ανάλυση των πρώτων στοιχείων, τα οποία συνέκριναν με τις αναφορές στα αστυνομικά και ιατρικά τμήματα, έφθασαν στο συμπέρασμα ότι όντως κατά τη διάρκεια πανσελήνου εμφανίζονται τα πιο ακραία κρούσματα στη συμπεριφορά.
Μεταξύ άλλων παρατήρησαν πως εκείνες τις βραδιές πραγματοποιείται ένας αρκετά μεγάλος αριθμός τροχαίων και βίαιων επεισοδίων, ενώ παρουσιάζεται αύξηση περιστατικών με πλούσιες ψυχιατρικές περιπτώσεις, αϋπνίες, εκνευρισμό κλπ. Ορισμένοι επιστήμονες πιστεύουν ότι η εξήγηση έχει να κάνει με το γεγονός οτι το 70% του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από νερό, η πανσέληνος το επηρεάζει και έτσι εκδηλώνεται πίεση στους νευρώνες του εγκεφάλου.
Οι ονομασίες των λυκανθρώπων ανά τον κόσμο
Όπου και αν βρίσκεται η πραγματικότητα, ο όρος λυκάνθρωπος ισχύει σε όλες σχεδόν τις χώρες και μάλιστα έχει στο ενεργητικό του πλούσια δράση και στις αίθουσες των κινηματογράφων.
Ελλάδα: Λυκάνθρωπος
Γαλλία: Loup-garou
Βουλγαρία: varkolakΤουρκία: kurtadam
Σερβία: vlkodlak
Κροατία: vukodlak
Ρουμανία: rcolac / priculici
Σκοτία: werewolf/wulver
Γερμανία: werwolf
Ιταλία: lupo mannaro
Αγγλία: werewolf
Πορτογαλία: lobisomem
Από τον Taylor Lauther, τον σέξυ λυκάνθρωπο στην ταινία Twilight No 2 – New Moon, στον λυκάνθρωπο του 2010 με τους Μπενίσιο Ντελ Τόρο και Άντονι Χόπκινς. Στον πυρήνα ενός Βασίλειου που κυριαρχεί ο τρόμος και αναδεικνύεται μια άλλη, άγνωστη πλευρά των περίεργων οντοτήτων που έχουν απασχολήσει κατά καιρούς τους επιστήμονες και το ευρύ κοινό. Υπάρχουν ή όχι; Πως εξηγούνται τα περιστατικά που έχουν σημειωθεί στο παρελθόν;
Υπάρχει εξήγηση του φαινομένου;
Λυκάνθρωποι: Άνθρωποι, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα και μεταμορφώνονται σε άγρια, μοναχικά λυκόμορφα πλάσματα που κυκλοφορούν τις νύχτες διψώντας για γήινη σάρκα.
Αρκετές δοξασίες δίνουν την πλήρη περιγραφή των οντοτήτων αυτών που ταλανίζουν το ανθρώπινο είδος. Καταραμένοι ή μη, το πορτραίτο τους αποτυπώνεται σε πολλές σε σελίδες της ιστορίας. Όντας σε σώμα ανθρώπου, το πρόσωπο τους έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Θαμνώδη φρύδια, έντονη τριχοφυΐα, νύχια μεγάλα σε σχήμα αμυγδάλου, μάτια και στόμα μονίμως ξηρά και αφυδατωμένα, μεγάλα αυτιά στο πίσω μέρος του κεφαλιού .
Ενισχύοντας τα φυσικά τους χαρακτηριστικά, οι λυκάνθρωποι υιοθετούν την εξής συμπεριφορά: Λατρεύουν την μοναξιά. Επιλέγουν να εμφανίζονται κυρίως μεταμεσονύκτιες ώρες. Ο προορισμός τους είναι τα νεκροταφεία και η αγαπημένη ασχολία τους να ξεθάβουν πτώματα και να διασκεδάζουν με αυτά.
Οι λυκάνθρωποι στην ελληνική μυθολογία
Η ελληνική μυθολογία πιστοποιεί την ύπαρξη αυτών. Ο Ζευς, η ύψιστη θεότητα του αρχαιοελληνικού πανθέου, επισκέφθηκε ως περιπλανώμενος ταξιδιώτης τον Λυκάονα, τον βασιλιά της Αρκαδίας. Ο βασιλιάς αναγνώρισε τον Θεό της Δικαιοσύνης και για να διαπιστώσει την παντογνωσία του, του πρόσφερε ανθρώπινη σάρκα για τροφή. Ωστόσο τίποτα δεν μπορούσε να ξεφύγει από την αντίληψη του Δία. Έτσι απέφυγε να δοκιμάσει από το υποτιθέμενο λουκούλλειο γεύμα. Έσπρωξε το γεύμα που του προκάλεσε αηδία.
Εξοργισμένος λοιπόν κατέστρεψε το παλάτι του πανούργου Λυκάονα και τον υποχρέωσε να περάσει την υπόλοιπη του ζωή ως λύκος. Ωστόσο υπάρχει και η παραλλαγή του Παυσανία. Σύμφωνα με αυτήν, όταν ο Λυκάων θυσίασε ένα βρέφος προς τιμήν του Πατέρα των θεών και των θνητών, μετατράπηκε σε αιμοδιψή λύκο.
Ο θρύλος του λυκάνθρωπου στους άλλους λαούς
Ο θρύλος της προσωποποίησης της απειλής αυτής καλλιεργείται εκτός από την Ελλάδα και σε πολλούς άλλους λαούς. Στη Πορτογαλία υφίστανται δυο είδη : Το ένα συμπεριλαμβάνει μια μεταμορφωμένη εκδοχή, η οποία κραυγάζει, αλλά αποτελεί ένα καλό ον που δεν ενοχλεί κανέναν. Η δεύτερη κατηγορία παρουσιάζει την άλλη πλευρά, την αδίστακτη που κατασπαράζει σάρκα.
Στη Ρωσία ονομάζεται «Bodark» και σε αυτή την ιδιαίτερα τριχωτή εικόνα φθάνει κατόπιν σατανιστικών τελετουργικών και μυστηριακών χορών. Ο υποψήφιος λύκος καρφώνει ένα χάλκινο μαχαίρι σε ένα δέντρο και σιγά σιγά αλλάζει η όψη. Στη Γερμανία οι τρομακτικές σκιές της νύχτας σκοτώνονται από ασημένιες σφαίρες.
Στην Μεγάλη Βρετανία ο μετασχηματισμός της ανθρώπινης μορφής σε ζωική αποτυπώνεται σε ένα γεγονός που έγινε στη περιοχή Τσισάιρ, όπου ένα μικρό αθώο παιδί έχασε τη ζωή του εξαιτίας βίαιης επίθεσης από τον αιμοβόρο θύτη, ο οποίος με τη σειρά του δολοφονήθηκε από τους κυνηγούς που ζητούσαν δικαιοσύνη.
Στη Βόρεια Ευρώπη, υπάρχουν πλούσιες αναφορές με διαδεδομένη τη Νορβηγική εκδοχή, για τους bersek, άτρωτοι πολεμιστές που το μόνο που επιθυμούσαν ήταν ο αφανισμός των εχθρών. Φορώντας προβιές ζώων σκορπούσαν το θάνατο.
Αρκετοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι το φαινομένο του λυκανθρώπου εξηγείται επιστημονικά αφού πρόκειται για μια σπάνια γεννετική ανωμαλία.
Στους κόλπους της ιατρικής, είναι συνυφασμένο με το σπάνιο σύνδρομο της Πορφυρίας, που εντοπίζεται στο αίμα και έχει ως αποτέλεσμα την υπερτρίχωση, δερματική αλλοίωση, εκφυλισμό στη μύτη , στα αυτιά, στα άκρα, δυσχρωμία δέρματος, φωτοευαισθησία στο ημερήσιο φως. Στο ιστορικό των ασθενών επισημαίνονται ψυχικές διαταραχές, όπως υστερία ή μανιοκατάθλιψη.
Λυκανθρωπία = λύσσα;
Η Λυκανθρωπία εμφανίζεται να έχει άμεση σχέση με τη λύσσα, η οποία μεταδίδεται στο θύμα από δάγκωμα μολυσμένων ζώων, προσβάλλοντας το κεντρικό νευρικό σύστημα και προκαλώντας ανεξέλεγκτες συσπάσεις.
Επίσης η έντονη τριχοφυΐα μπορεί να θεωρηθεί ορμονική ανωμαλία. Από τη πλευρά της ψυχιατρικής έχουν σημειωθεί περιστατικά σχιζοφρένειας και ψυχοκινητικής επιληψίας. Ο ακριβής ορισμός είναι Κλινική Λυκανθρωπία, κατά την οποία ο ασθενής έχει την ψευδαίσθηση ότι μεταμορφώνεται σε άγριο ζώο! Θεωρείται μια σπάνια πάθηση και ουσιαστικά οιωνός για την κλινική κατάθλιψη που επέρχεται.
Η μετατροπή του ανθρώπου σε «λυκάνθρωπο»!
Η μετατροπή αυτή μπορεί να επιτευχθεί εξαιτίας των ακόλουθων συνθηκών που επιβάλλουν την αλλαγή:
Α. Κατάρα: Ένας άνθρωπος ίσως είναι θύμα διεργασιών μαύρης μαγείας ή κάποιας κατάρας διαβολικών πνευμάτων που τον κατέβαλαν. Το πρόσωπο σιγά σιγά μεταλλάσσεται και αποκτά ανοσία στη γήρανση εξαιτίας της μεταβαλλόμενης σύνθεσης.
Β. Δάγκωμα από όμοιο: Ένας εναλλακτικός τρόπος για να πραγματοποιηθεί η μετατροπή, είναι να αναμιχθεί το σάλιο με το αίμα. Πως μπορεί να γίνει αυτό; Μα φυσικά με μια γρατζουνιά προερχόμενη από τα γαμψά μεγάλα νύχια ή ένα δάγκωμα που δεν θα αφήσει ούτε ίχνος δέρματος.
Γ. Τοποθέτηση σάρκας λύκου και υιοθέτηση συμπεριφοράς: Ο πιο εύκολος και αμφιλεγόμενος τρόπος. Ένα άτομο κυριευμένο από διαβολικές οντότητες κυνηγώντας το αιμοβόρο ζώο αποσκοπεί στο ξερίζωμα του προστατευτικού μανδύα και τοποθέτηση στο σώμα του.
Δ. Κατόπιν λατρευτικών εκδηλώσεων στο σατανά: Ένας αδύναμος χαρακτήρας κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων προς τιμήν του εωσφόρου, θυσιάζει τη ψυχή του. Ο διάβολος λοιπόν του προσφέρει εξουσία, παραχωρώντας όλες τις ιδιότητες του λυκανθρώπου.
Ε. «Μαγική» αλοιφή: Σε πολλές περιπτώσεις αναφέρεται μια ισχυρή κρέμα, την οποία χρησιμοποιούσαν τα μεταλλαγμένα όντα και έτριβαν τα σώματά τους. Η σύνθεσή της εμπεριέχει φυσικά συστατικά όπως νυχτολούλουδο και μπέλλα-ντόνα. Επίσης χοιρινό λίπος, νέφτι, ελαιόλαδο χρησιμοποιούνταν ως διαλύτες. Όταν η απόσταξη είχε επιτευχθεί, η προσθήκη του αλκοόλ ολοκλήρωνε την παρασκευή της.
ΣΤ. Τέλος, διάφορα γεγονότα από τελετουργίες συχνά αναφέρονται στις ιδιαίτερες αυτές περιπτώσεις. Αρχικά ο υποψήφιος θα έπρεπε να εντοπίσει ένα απόμερο μέρος και να δημιουργήσει ένα μεγάλο κύκλο στο έδαφος. Στο κέντρο αυτού θα προκαλούσε φωτιά. Αλείφοντας το κορμί του με το βάλσαμο, θα έπρεπε να φωνάζει διάφορες λατρευτικές προσευχές και να συμπεριφέρεται ως λυκάνθρωπος.
supernatural-greek.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο