Τι σχέση έχουν οι υποβρύχιοι κυκλικοί σχηματισμοί της Κροατίας με αυτών του Θερμαϊκού?




Επιμέλεια-μετάφραση: Oμάδα Ορφέας
Κατά τη διάρκεια μιας υποβρύχιας χαρτογράφησης, το 2013, εντοπίστηκαν 28 τέλεια στρογγυλά σχήματα στην υποθαλάσσια περιοχή του νησιού Dugi Otok της Κροατίας. Κάθε ένα έχει μήκος 50 μ. ενώ οι κύκλοι ισαπέχουν 300 μέτρα ο ένας από τον άλλο. 
Την ανακάλυψη έκανε ο βιολόγος Mosor Prvan από την ένωση Sunce, μια μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση. Αποτελούνται από απροσδόκητα τραχύ έδαφος, χωρίς καμιά ένδειξη υποβρύχιας χλωρίδας. Τα συγκεκριμένα κυκλικά σχήματα της Κροατίας αν και μικρότερα, θυμίζουν τέλεια αυτά του Θερμαϊκού! Δείτε σχετικά ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Dugi Otok, Κροατία - μυστηριώδεις κύκλοι

Την τοποθεσία επισκέπτονται συχνά Κροάτες δύτες, αλλά κανείς δεν παρατήρησε την ύπαρξή τους. Υπήρχε μια υποψία ότι οι κύκλοι είναι αποτέλεσμα παράνομης αλιείας με δυναμίτη. Ωστόσο, οι ειδικοί μέσω μετρήσεων απέκλεισαν το ενδεχόμενο. Οι κύκλοι είναι πάρα πολύ τέλειοι για να προκληθούν από οποιασδήποτε μορφής έκρηξη. Μια άλλη πιθανή εξήγηση υποδεικνύει ότι οι κύκλοι έγιναν από γεωφυσικούς επιστήμονες, οι οποίοι έψαχναν πετρέλαιο στην Αδριατική Θάλασσα κοντά στο Dugi Otok. Ωστόσο, αυτή η ιδέα διαψεύστηκε επίσης. Η πιθανότερη εξήγηση που μπορεί να δώσει ο Prvan είναι πως πρόκειται για κάποιο απόρρητο στρατιωτικό project.




Αν μπορούμε να βρούμε μια λογική συσχέτιση ανάμεσα στα κυκλικά σχήματα του Θερμαϊκού και αυτών της Κροατίας πέρα από τις μορφολογικές ομοιότητες, αν ενωθούν σε χάρτη τα σημεία των κύκλων, θα διαπιστώσει κάποιος πως βρίσκονται ακριβώς στην ίδια ευθεία! 


Μήπως η παρουσία των κυκλικών αυτών σχημάτων σε ευθεία γραμμή δεν είναι τυχαία? Υπάρχει το ενδεχόμενο να σχετίζονται με τις ενεργειακές γραμμές όπως τα Ley Lines αλλά και το κτίσιμο κυκλικών και πυραμιδικών σχημάτων στα σημεία αυτά?


 Το μόνο σίγουρο είναι πως μέχρι τώρα κανείς δεν μπορεί να δώσει μια ικανοποιητική απάντηση για την φύση και την προέλευση των κυκλικών αυτών σχημάτων!


πηγές:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο