Είναι αυτή η δίοδος για το εσωτερικό της Σφίγγας και τον θάλαμο της χαμένης γνώσης;

 


Η Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο αινιγματικά αρχαία μνημεία στον πλανήτη...


Αυτό το θαυμάσιο αρχαίο «θαύμα» αρχιτεκτονικής παραμένει ένα από τα λίγα αρχαία μνημεία που κανείς δεν μπήκε στον κόπο να ερευνήσει, και γενικά λίγες μελετητές έχουν γίνει για την μυστηριώδη ιστορία της,η Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας κατέχει το ρεκόρ ως το μεγαλύτερο άγαλμα Μονολίθου στην επιφάνεια του πλανήτη.
Η Μεγάλη Σφίγγα πιστεύεται ότι είχε ανακαλυφθεί το 1817 αρχικά ενα μέρος της,στην πρώτη σύγχρονη αρχαιολογική ανασκαφή , με επικεφαλής τον Giovanni Battista Caviglia. Μετά από μερικές δεκαετίες,έγινε ανασκαφή και ολόκληρη η Σφίγγα εμφανίστηκε το 1925-1936 , από μια αρχαιολογική αποστολή με επικεφαλής τον Émile Baraize. Πολλοί ερευνητές πρότειναν ότι η Σφίγγα είναι ένα μνημείο που είναι ελλιπής. Ωστόσο, το απίστευτο μέγεθος και η μυστηριώδη ομορφιά της δεν είναι τα μόνα πράγματα που φέρνουν σε αμηχανία τους ερευνητές.

 



ο γεγονός ότι οι μελετητές δεν έχουν καμία ιδέα για το ποιος δημιούργησε αυτο το μεγαλοπρεπές μνημείο ειναι ενα μόνο μυστήριο της Μεγάλης Σφίγγας, υπάρχουν αμέτρητες εικασίες, οπως σύνδεσή με χαμένους πολιτισμούς και εξωγήινα όντα. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν ορισμένοι μελετητές, όπως ο Mark Lehner που λενε οτι υπάρχει μία ευθυγράμμιση μεταξύ της Μεγάλης Σφίγγας, με τις Πυραμίδες της Γκίζας με τους αστερισμούς του Λέοντα, του Ωρίωνα. Ωστόσο, ίσως τα μεγαλύτερα μυστήρια που βρίσκονται εντός και κάτω από την ίδια τη Σφίγγα. 
Πολλοί ερευνητές πιστεύουν ότι υπάρχουν πολλοί θάλαμοι που βρίσκονται εντός της Μεγάλη Σφίγγα και κάτω από αυτή. Μερικοί έχουν ακόμη προτείνει ότι η μυθική Αίθουσα των Αρχείων βρίσκεται ακριβώς κάτω από αυτό το μυστηριώδες αρχαίο μνημείο. Λέγεται ότι αυτά τα αρχεία κρατούν το κλειδί για την κατανόηση του πολιτισμού μας και την πραγματική ιστορία της ανθρωπότητας.

Μυθολογικά, λέγεται ότι είναι μια βιβλιοθήκη θαμμένη κάπου στην Αίγυπτο, και πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι θα μπορούσε να βρίσκεται κάτω από την αινιγματική Σφίγγα της Γκίζας. Η Αίθουσα των Αρχείων λέγεται οτι στεγάσει τη γνώση των αρχαίων Αιγυπτίων σε πάπυρους και πιστεύεται ότι εκεί υπάρχει και η ιστορία της χαμένης ηπείρου της Ατλαντίδας, καθώς και τη θέση της, η Αιγυπτιακή Αίθουσα των Αρχείων ηταν ακριβώς όπως η Μεγάλη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας,μερικοί ερευνητές πιστεύουν ότι η Αίθουσα των Αρχείων υφίσταται χτίστηκε από τον αρχαίο αιγυπτιακό πολιτισμό, υπάρχουν άλλοι που πιστεύουν ότι υπήρχε η αίθουσα, αλλά δεν χτίστηκε από τους αρχαίους Αιγυπτίους, αλλά μάλλον από ένα πολύ παλαιότερο αρχαίο πολιτισμό στην Αρχαία Αιγύπτιο. 










Περίεργος, υπάρχουν πολλές εξαιρετικά σπάνιες και παλιές φωτογραφίες της Σφίγγας, που δείχνουν οπως φαίνεται να είναι πολλές είσοδοι στο αινιγματικό μνημείο. Αυτές οι είσοδοι πιστεύεται ότι οδηγούν σε διαδρόμους που φτάνουν τελικά σε θαλάμους που βρίσκονται κάτω από τη Σφίγγα. Αυτοί οι θάλαμοι έχουν από καιρό συσχετιστεί με την μυστηριώδη υπόγεια χαμένη βιβλιοθήκη με αρχαία κείμενα με την «άγνωστη ιστορία» της ανθρωπότητας.


 



Στο βιβλίο Μήνυμα της Σφίγγας, ο Graham Hancock, γράφει ότι η αιγυπτιακή κυβέρνηση με τους Αμερικανούς αρχαιολόγους έχουν αποκλείσει τυχόν έρευνες γύρω ή κάτω από τη Σφίγγα, αποτρέποντας οποιονδήποτε να ανακαλύψει τι βρίσκεται κάτω από τη Σφίγγα. Αρκετές φωτογραφίες δείχνουν ότι υπάρχει μια ισχυρή ένδειξη ότι υπάρχουν διάδρομοι που οδηγούν προς ανεξερεύνητες θαλάμους κάτω από τη Σφίγγα. Είναι ενδιαφέρον οτι ο Charles Thompson, ο οποίος διερεύνησε τη Σφίγγα το 1733, αναφέρθηκε σε εισόδους και μια «τρύπα στο πάνω μέρος της πλάτης» της Σφίγγας.
Σπάνιες εικόνες της Σφίγγας δείχνουν πολλές ανωμαλίες που «καλύπτονται». Υπάρχουν εικόνες της Σφίγγας,που δείχνουν μια τεράστια ρωγμή πάνω από τους γοφούς της Σφίγγας, υποθέσεις οτι οδηγεί νεκρικό θάλαμο. Σύμφωνα με το secrethistoy.wikia.com, υπάρχουν τεκμηριωμένα στοιχεία για μια είσοδο στην κορυφή των γοφών στο πίσω μέρος της Σφίγγας. Αυτή η είσοδος αναφέρεται και απο πολλούς τουρίστες της σφίγγας.


 



Ο καθηγητής Robert Temple στο εσωτερικό των κοιλοτήτων που βρίσκονται στο πίσω μέρος της Μεγάλης Σφίγγας. © CopyrightNEW Dawn Magazine, http://www.newdawnmagazine.com
Υπάρχουν επίσης αναφορές για πολλές ανασκαφές που έχουν σταματήσει από την αιγυπτιακή κυβέρνηση για λόγους «εθνικής ασφάλειας», ένα από τα καλύτερα παραδείγματα είναι ο αινιγματικός λαβύρινθος που ανακαλύφθηκε το 2008 από ερευνητές του Βελγίου και της Αιγύπτου .
Ο υπόγειος ναός αποτελείται από πάνω από 3000 δωμάτια, τα οποία είναι γεμάτα με απίστευτα ιερογλυφικά και τοιχογραφίες!! το αινιγματικό υπόγειο συγκρότημα βρίσκεται λιγότερο από 100 χιλιόμετρα από το Κάιρο, όχι μακριά από την Πυραμίδα. Τα αποτελέσματα της ερευνάς δημοσιεύθηκαν το 2008,στο επιστημονικό περιοδικό. Ωστόσο, το εύρηματα δεν ανακοινώθηκαν και οι περαιτέρω ανακοινώσεις για την ανακάλυψη σταμάτησαν με κυρώσεις λόγο της γνωστής Εθνικής Ασφάλειας!!.

ΠΗΓΗ ©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ– DMCA.com

Πηγή: http://paratolmosblog.blogspot.com/2016/08/blog-post_28.html#ixzz4HCmfh9un

Πηγή:Μυστήριος Κόσμος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

10 μύθοι για τους Βίκινγκς