Η προφητεία που κάνει τους Τούρκους να τρέμουν

Η προφητεία που κάνει τους Τούρκους να τρέμουν

Ο πρώτος νεοέλληνας ιστορικός, Λαόνικος Χαλκοκονδύλης...

ο οποίος έζησε από το 1430 μέχρι το 1490) είχα αναφέρει διάφορες προβλέψεις-προφητείες, οι οποίες, σύμφωνα με τους Τούρκους, μέχρι σήμερα έχουν εκπληρωθεί.
Σε μία από αυτές κάνει λόγο για οριστική διάλυση της Τουρκίας και για εμφάνιση στον τρούλο της Αγίας Σοφίας ενεός μεγαλόπρεπη χριστιανικού σταυρού!
Στο σχετικό βιβλίο «Kehanetler kitabı», το οποίο κυκλοφόρησε το 2007 στην Τουρκία, αποδεικνύεται πως είχε προβλεφθεί η άνοδος και η πτώση της οθωμανικής αυτοκρατορίας, η εγκαθίδρυση της τουρκικής δημοκρατίας υπό τον Κεμάλ Ατατούρκ και το όνομα του 11ου προέδρου αυτής, που είναι ο Αμπντουλάχ Γκιούλ.
Μετά από αυτόν θα έρθει η μεγάλη σύγκρουση με χριστιανικές δυνάμεις και η χώρα θα καταρρεύσει οριστικά κα μάλιστα προβλέπεται η ανάδυση των σταυρών στον τρούλο της Αγίας Σοφίας και των μεγάλων τζαμιών της Πόλης.
Αυτό λένε πως θα γίνει από κάποιους που στα χέρια θα κρατούν όπλα.
Οι εν λόγω προφητείες, (kehanetler), όπως τις χαρακτηρίζουν οι ίδιοι οι Τούρκοι αποτελούν μέχρι σήμερα αντικείμενο πολλών ζυμώσεων σε σχέση με το κατά πόσο θα επαληθευτούν, όπως επαληθευτήκαν οι προηγούμενες.
Ο Λαόνικος Χαλκοκονδύλης ήταν Έλληνας ιστορικός, μέλος της ομώνυμης αρχοντικής οικογένειας της Αθήνας, η οποία ανέδειξε αρκετούς λογίους κατά τον 15ο αιώνα.

apo el.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

10 μύθοι για τους Βίκινγκς