Ποια νέα τεχνολογία εισάγει η NASA για την εξολόθρευση "εχθρικών αντικειμένων";

Ποια νέα τεχνολογία εισάγει η NASA για την εξολόθρευση "εχθρικών αντικειμένων";
Η NASA σκοπεύει να δοκιμάσει ένα νέο είδος τεχνολογίας για την προστασία της Γης από τους αστεροειδείς. Σε νέα ανακοίνωσή του, το διαστημικό πρακτορείο ανέφερε ότι η νέα αυτή τεχνολογία ονομάζεται DART και βασίζεται σε μια κινητική επίδραση στον αστεροειδή.
Το χτύπημα δηλαδή στον διαστημικό βράχο πρέπει να εκτρέψει την τροχιά του αστεροειδούς και να ασφαλίσει τη Γη από μια καταστροφική σύγκρουση.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του πρακτορείου, το DART θα είναι η πρώτη αποστολή της NASA η οποία θα εφαρμόσει στην πράξη την αποκαλούμενη τεχνολογία κινητικού χτυπήματος. Θα τεθεί σε δοκιμή σε έναν αστεροειδή που ονομάζεται Διδύμος, ο οποίος θα περάσει γύρω από τη Γη τον Οκτώβριο του 2022 και μέσα στο 2024.
Αυτές οι δοκιμές θα καθορίσουν εάν η τεχνολογία DART είναι αποτελεσματική για την προστασία της Γης από την καταστροφική δύναμη των αστεροειδών.
"Η μάζα του κινητού τυμπανιστή [στη συσκευή] είναι ασύγκριτα μικρότερη από τη μάζα του αστεροειδούς πάνω στην οποία θα χτυπήσει η χιλιάδες και ίσως ακόμη και εκατομμύρια φορές. Επομένως, η δυναμική που θα αποκτήσει ένας αστεροειδής θα έχει μικρή αξία: ένα χιλιοστό ανά δευτερόλεπτο ή εκατοστό ανά δευτερόλεπτο ", δήλωσε ο Ζάιτσεφ, γενικός διευθυντής του Κέντρου Πλανητικής Προστασίας.

ΑΠΟ:EL.GR

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο