Οι Υποχθόνιες Φυλές Deros και Teros

Οι Υποχθόνιες Φυλές Deros και Teros

Λίγο πολύ όλες οι μυθολογίες μίλησαν για μια σύγκρουση κοσμικών διαστάσεων,

τόσο στην...
Γη, όσο και έξω από αυτήν που οδήγησε τους ηττημένους στο να καταφύγουν στα έγκατα (όσοι παρέμειναν στον πλανήτη μας τέλος πάντων).
Αυτοί ήταν (και είναι;) οι λεγόμενοι Τιτάνες στην μυθολογία μας, Νεφελίμ στα Εβραϊκά κείμενα, αλλά και πολλά άλλα πλάσματα που από τα αρχαία χρόνια οι λαοί πίστευαν ότι ζούσαν σε σπηλιές και στα βάθη της Γης αλλά έβγαιναν πολλές φορές στην επιφάνεια και η θέαση τους αναστάτωνε και προκαλούσε τον φόβο. Σάτυροι και υποχθόνιοι, νεράιδες και νύμφες, καλικάντζαροι και ξωτικά, ακόμα και στην Χριστιανική παράδοση η κόλαση συμβολίζεται ότι είναι στον κάτω κόσμο, αποτελώντας μία φυσική πνευματική συνέχεια μπορούμε να πούμε του Κάτω Κόσμου των αρχαίων Ελλήνων.
Συγγραφείς όπως ο Ρόμπερτ Χάουαρντ (Κόναν, Κάαλ ο Kατακτητής, Σόλωμον Κλεην κτλ), Έντγκαρ Ράις Μπάροουζ (Ταρζάν) είναι δύο χαρακτηριστικοί συγγραφείς της μεσοπολεμικής περιόδου όπου έμειναν διαχρονικοί, ενώ οι εξωγήινοι ή Αρειανοί όπως λέγονταν τότε (λόγω και της έξαρσης του Ψυχρού Πολέμου και του μίσους εναντίον των Ρώσων / Κομμουνιστών, άτυπα τους παραλλήλιζαν με εχθρικούς… Αρειανούς) ήταν αγαπημένο θέμα της περιόδου εκείνου, από βιβλία και κόμικς μέχρι και στον κινηματογράφο.
Όμως ακόμα ένας συγγραφέας έγινε γνωστός τότε και όχι με την καλύτερη πάντα φήμη, μιας και είχε μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη φήμη εξαιτίας αυτών που έγραφε. Το όνομά του, Richard Sharpe Shaver .
To μυστήριο του Shaver
 Ο Richard Shaver ήταν Αμερικανός συγγραφέας,ερευνητής, καλλιτέχνης και επαφικός κατά κάποιο τρόπο, ο οποίος έγινε ιδιαίτερα γνωστός στον χώρο το διάστημα του μεσοπολέμου. Γεννήθηκε 8 Οκτωβρίου, 1907 στο Berwick, της Pennsylvania και πέθανε τον Νοέμβριο του 1975 στο Summit, στο Arkansas. Ο Shaver ήταν τότε ιδιαίτερα γνωστός, όχι ίσως στο ευρύτερο κοινό, αλλά σε πιο ψαγμένους κύκλους που αντικείμενο συζήτησης είχαν τα έργα του και τους ισχυρισμούς του για δύο φυλές όντων που ζούσαν στα έγκατα της γης, τους κακόβουλους και «δαιμονικούς» Deros ( Detrimental Robots, δηλαδή εκφυλιστικά ρομπότς, όχι επειδή ήταν μηχανικά αλλά λόγω της κτηνώδους συμπεριφοράς τους) και τους φυσιολογικούς και καλούς Teros που είναι λιγότεροι δυστυχώς αριθμητικά. Απέκτησε αμφιλεγόμενη φήμη, τα χρόνια μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο λόγω των έργων του τα οποία εκδόθηκαν στο περιοδικό Amazing Stories του Ray Palmer.
Αρχικά ασχολήθηκε με την τέχνη αλλά εξαιτίας της οικονομικής κρίσης του 1930, βρήκε δουλειά ως συγκολλητής στο Briggs Auto Body Plant, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε. Και τα παράξενα άρχισαν εκεί.
Ο Shaver λόγω, όπως δήλωνε, κάποιου συντονισμού του πιστολιού συγκόλλησης, άρχισε να ακούει μέσα στο κεφάλι του φωνές, οι οποίες ήταν οι σκέψεις των συναδέλφων του. Στην αρχή μόνο όταν συγκολλούσε και αργότερα όλο και πιο συχνά. Ακόμα χειρότερα δε, άρχισε να ακούει χαιρέκακα γέλια από απόκοσμα όντα και φωνές απόγνωσης και πόνου από τα θύματά τους. Ο Shaver παραιτήθηκε από την δουλειά του και για κάποια περίοδο έζησε ως περιπλανώμενος δουλεύοντας από εδώ και από εκεί. Φημολογείται ότι το 1934 νοσηλεύτηκε για ψυχιατρικά προβλήματα, αλλά δεν φάνηκε να έγινε μία ακριβής διάγνωση. Ο ίδιος ο Ray Palmer ισχυρίστηκε ότι ο Shaver νοσηλεύτηκε για 8 χρόνια σε ψυχιατρική κλινική. Ίσως και αυτός να ήταν ένας από τους λόγους που ο Shaver απέκτησε παράξενη φήμη μαζί με τους ισχυρισμούς τόσο του ιδίου αλλά και του εκδότη του Ray Parker ότι αν και οι ιστορίες του θεωρούνταν επιστημονική φαντασία, ήταν στην πραγματικότητα αληθινές.
Κάπου λοιπόν το 1943 ο Shaver έγραψε ένα γράμμα στο περιοδικό Amazing Stories και λίγο πολύ ισχυριζόταν ότι είχε ανακαλύψει μια πανάρχαια γλώσσα, πηγή όλων των ανθρώπινων γλωσσών που λεγόταν Μαντονγκ. Απάντησε λοιπόν ο ίδιος ο Parker ρωτώντας τον πως τα γνώριζε όλα αυτά και ο Shaver του απέστειλε ένα κείμενο 10.000 λέξεων με το όνομα «Μια προειδοποίηση στο μελλοντικό άνθρωπο» Ο Shaver ανέφερε για την ύπαρξη προτακλυσμιαίων πανάρχαιων φυλών οι οποίες αναγκάστηκαν να φύγουν όταν ο ήλιος άρχισε να εκπέμπει επικίνδυνη ακτινοβολία.
Αυτά τα όντα έφυγαν για άλλους πλανήτες, αφήνοντας κάποιον πληθυσμό πίσω (για ποιο λόγο δεν γνωρίζουμε) και όσοι δεν επηρεάστηκαν από την ακτινοβολία παρέμειναν οι ειρηνικοί και καλοί Teros ενώ το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, λόγω προφανώς της ακτινοβολίας εκφυλίστηκε με τα χρόνια και έγιναν οι «δαιμονικοί» και απόκοσμοι Deros.
Κύριο χαρακτηριστικό τον Deros είναι οι σαδιστικές τους ορέξεις πάνω στα θύματα που απαγάγουν και τα χρησιμοποιούν ως τροφή αλλά και για βασανιστήρια ακόμα και σεξουαλικά. Επίσης οι Deros διαθέτουν ακόμα την υπερανεπτυγμένη τεχνολογία των προγόνων τους και κατέχουν, σύμφωνα με τον συγγραφέα «μηχανές ακτίνων», τις οποίες οι αρχαίες φυλές άφησαν πίσω τους όταν έφυγαν από την γη. Με αυτά τα μηχανήματα οι σατανικοί Deros μπορούν και κατασκοπεύουν τις σκέψεις των ανθρώπων, ακόμα και να εκπέμψουν με αυτές βασανιστικές σκέψεις και «φωνές» στα μυαλά μας.
Κατά κάποιο τρόπο ο Shaver θεωρεί ότι πολλά ψυχολογικά κρούσματα που συμβαίνουν είναι εξαιτίας αυτών. Λίγο πολύ τους θεωρεί υπαίτιους για σχεδόν οτιδήποτε μπορεί να συμβαίνει πάνω στην επιφάνεια: από μικρο ατυχήματα και απλές ασθένειες, μέχρι μεγάλης έκτασης καταστροφικά γεγονότα, λόγω του ότι έχουν την τεχνολογία να μας επηρεάζω. Αν και επί το πλείστον κατοικούν κάτω από την Γη, διαθέτουν διαστημόπλοια και ταξιδεύουν εκτός του πλανήτη μας για να έρθουν σε επαφή με εξίσου μοχθηρά με αυτούς όντα.
Τα.. απίστευτα για τους περισσότερους τουλάχιστον, που έγραφε ο Shaver βοήθησαν το Amazing Stories να αυξήσει τις πωλήσεις του, ενώ την τριετία 1945 – 48 το 75% των τευχών που εκδόθηκαν τότε, περιείχαν υλικό από τον Shaver. Η όλη αυτή.. Shaveroμανία εξόργισε τους οπαδούς της «σκληροπυρηνικής» επιστημονικής φαντασίας, που αρεσκόταν περισσότερο σε διαστημικές πολιτείες (space opera όπως ονομαζόταν) που εκδιδόταν όλα αυτά τα χρόνια στο Amazing Stories και καταδίκαζαν την στροφή του Parker στην θεματική του Parker. Επιστολές από οργανωμένους οπαδούς βομβάρδισαν το περιοδικό ζητώντας να σταματήσουν να εκδίδουν τις ιστορίες του Shaver. Το 1948 οι ιδιοκτήτες του περιοδικού αποφάσισαν να διακόψουν την έκδοση των περιοδικών του Shaver, οδηγώντας τον Parker να πει ότι το περιοδικό πιέστηκε από κακόβουλες δυνάμεις. Δεν νομίζω ότι εννοούσε τους μοχθηρούς Deros(!!!) αλλά τους οργισμένους αναγνώστες που μποϊκόταραν το περιοδικό, ώστε να το εξαναγκάσουν να επιστρέψει στην παλιά τους θεματολογική ρότα πράγμα που στο τέλος κατάφεραν. Οι ιδιοκτήτες απλά δήλωσαν ότι το «Μυστήριο Shaver» είχε κάνει τον κύκλο του και απλά δεν είχε κάτι άλλο να δώσει.

Δείτε ακόμη: http://yamechanic.com/GJYM (ΣΟΚ!Δηλαδή τώρα...αυτό τί είναι;Ξέρουν οι 
                                                                          μετεωρολόγοι να μας πούν...;   )
                     http://yamechanic.com/GJim (Καθίστε...καλύτερα!Τηλεμεταφορά στη Ρωσία 
                                                                       Αλήθεια-ψέμματα κρίνετε μόνοι σας! )

πηγή:el.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο