Γιγάντιοι σκελετοί ακόμα και στα νησιά μας

Γιγάντιοι σκελετοί ακόμα και στα νησιά μας

Σε αρκετούς λαούς υπάρχει κοινή η παράδοση γιγάντων που ζήσανε κάποια στιγμή στο παρελθόν και άφησαν πίσω τους τα μεγαλιθικά κτίσματα. Απ' ότι φαίνεται όμως αυτά δεν είναι μόνο μυθολογία...


Στο Γκαργκαγιαν στις Φιλιππίνες βρέθηκε ο σκελετός ενός γίγαντα με ανάστημα 5.18 μέτρων. Στην Νορβηγία αναφέρθηκαν ευρήματα παρόμοιων σκελετών. Ακόμα και σε κάποιο σπήλαιο της Ελλάδας, φημολογείται ότι υπάρχει ακόμα ένας τέτοιος γιγάντιος σκελετός. Στην νοτιοανατολική Κίνα βρέθηκαν οστά που φαίνεται να ανήκαν σε ανθρώπινους σκελετούς ύψους τριών μέτρων. Στην επαρχία Αγαδίρ βρέθηκαν εργαλεία 3.000 ετών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μόνο από ανθρώπους με σωματική διάπλαση ιδιαίτερα μεγαλύτερη απ' την σημερινή.

Η ελληνική μυθολογία αναφέρει αρκετούς γίγαντες και ακόμη και στην Βίβλο αναφέρεται ο περίφημος Γολιάθ.

Ο βασιλιάς Αίαντας του Τρωικού πολέμου ήταν ένας γίγαντας όπως αναφέρει ο Παυσανίας στα Αττικά. Γράφει ότι βλέποντας τον σκελετό του, η επιγονατίδα του ήταν περίπου όσο ο δίσκος που ρίχνουν τα παιδιά στο πένταθλο. Η Ελληνική μυθολογία περιγράφει λεπτομέρειες για τις συμμαχίες στους πολέμους των γιγάντων και την σταδιακή αντικατάστασή τους από άλλους Θεούς. Η γιγαντομαχία λέγεται ότι έληξε κοντά στην σημερινή Μεγαλόπολη όπου ο Δίας κατεύκαυσε με κεραυνούς τους γίγαντες. Σήμερα εκεί υπάρχουν τα ορυχεία λιγνίτη της Δ.Ε.Η. και κάποιοι υποστηρίζουν ότι συχνά βρίσκονται μέσα στον λιγνίτη και τεράστια κόκαλα!
Αναγκάζομαι να ανοίξω το θέμα αυτό λόγω του μεγάλου αριθμού μαρτυριών που έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια. Εάν αληθεύουν όλα όσα βλέπουν το φώς της δημοσιότητας το τελευταία καιρό, γιγάντιοι ανθρώπινοι σκελετοί βρίσκοντας κατά περιόδους μέσα στην ελληνική επικράτεια. Σκελετοί που φτάνουν σε ύψος τα 2,5 με 3 μέτρα!
Από τη Κρήτη ως τη Μακεδονία και από την Κω μέχρι το Άργος. Είναι με βεβαιότητα ένα θέμα που συζητιέται έντονα σε πολλούς και διαφόρους κύκλους.
Ακόμα και στην Κάλυμνο πριν αρκετά χρόνια υπήρχαν μαρτυρίες για τέτοια ευρήματα.Υπάρχουν μαρτυρίες συγκεκριμένα για μια περιοχή του νησιού όπου βρέθηκαν σε τάφους σκελετοί από ανθρώπους υπερφυσικού μεγέθους. Χαρακτηριστικό αυτών ήταν τα μεγάλα κρανία σύμφωνα με τις μαρτυρίες.

Οι άνθρωποι οι οποίοι βρίσκουν συνήθως τέτοιου μεγέθους κόκαλα στην ελληνική περιφέρεια είναι συνήθως αγρότες που οργώνουν εκείνη τη στιγμή τα χωράφια τους. Οι περισσότεροι δεν δίνουν καν σημασία καθότι θεωρούν πως είναι κόκαλα ζώων, ενώ πάλι άλλοι δεν μιλούν παρά σε ελάχιστους καθότι δε θέλουν μπλεξίματα με τις αρχές. Άλλα περιστατικά έρχονται από τη διάνοιξη νέων δρόμων. Για παράδειγμα τη διάνοιξη του δρόμου Ηρακλείου - Χανίων στην Κρήτη πρέπει να βρήκαν αρκετούς σύμφωνα με αξιόπιστους μάρτυρες. Όπως επίσης και στην πόλη του Αργους (η οποία σημειωτέον βρίσκεται πάνω στην αρχαία πόλη), ακόμη και μέχρι πριν 10-15 χρόνια που επεκτεινόταν χωροταξικά, γιγάντιοι σκελετοί έρχονταν συνεχώς στο φως!


Πηγή : http://www.kalymniansvoice.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

10 μύθοι για τους Βίκινγκς