Διώκονται παντού οι χριστιανοί - Διαβάστε τι έγινε στις Φιλιππίνες

Διώκονται παντού οι χριστιανοί - Διαβάστε τι έγινε στις Φιλιππίνες

Το να είσαι χριστιανός συνεπάγεται πλέον με...θανάσιμο αμάρτημα.

Απίστευτες εικόνες μεταφέρονται από τις μακρινές Φιλιππίνες, όπου υπάρχει μία αρκετά σεβαστή πλειοψηφία χριστιανών (κυρίως Ρωμαιοκαθολικοί), διωκόμενοι σε πολλές περιοχές της χώρας από ομάδες τζιχαντιστών.
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik που μεταφέρει την τραγική κατάσταση σε επαρχίες των Φιλιππίνων,  περίπου 160 πολίτες με κυματιστές λευκές σημαίες και φωνάζοντας "Allahu Akbar" περπατούσαν σιγά-σιγά στην και με ασφάλεια ανάμεσα στους ένοπλους εξτρεμιστές του Ι.Κ. και στα διάφορα σημεία ελέγχου στην πολιορκημένη πόλη των Φιλιππίνων Marawi.
Ωστόσο ανάμεσά τους δεν βρίσκονται μόνο μουσουλμάνοι, αλλά και πληθώρα χριστιανών, οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν κάτω "από τη μύτη" των αιμοβόρων τζιχαντιστών!
Οι μουσουλμάνοι πολίτες που πήραν μέρος σε αυτή τη...διαδήλωση, αποτελούμενοι κυρίως από γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους, έκρυβαν μεταξύ τους χριστιανούς γείτονές τους, που κινδυνεύουν να εκτελεστούν παραδειγματικά  από τοπικούς τζιχαντιστές.
"Διασωθήκαμε", δήλωσε ο δημοφιλής ηγέτης της κοινότητας και ο πρώην πολιτικός Norodin Alonto Lucman, στο πρακτορείο ειδήσεων Dawn του Πακιστάν.
Η τολμηρή απόδραση ξεκίνησε μετά την αποστολή μηνυμάτων κειμένου από τους ντόπιους Marawi προειδοποιώντας για επικείμενη επίθεση εδάφους και αέρα στην περιοχή από τον στρατό των Φιλιππίνων.
Πάνω από 50 χριστιανοί γλύτωσαν από σχεδόν βέβαιο θάνατο, σε μία πόλη που είναι πολιορκούμενη εδώ και πολλές μέρες από τον στρατό των Φιλιππίνων.
Όπως αναφέρουν αμέσως μετά την χουλιγουντιανή απόδρασή τους, οι έλεγχοι των τζιχαντιστών ήταν σαρωτικοί από σπίτι σε σπίτι, προκειμένου να βρουν τυχόν χριστιανούς για να τους χρησιμοποιήσουν (στην καλύτερη των περιπτώσεων) για ομήρους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο