Οι 10 συναρπαστικότερες πόλεις φαντάσματα του κόσμου!

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ολόκληρες πόλεις έχουν εγκαταλειφθεί, απο οικονομικές καταστροφές, απο φυσικές καταστροφές όπως πλημμύρες ή ακόμα και απο πολέμους...
Πλέον κάποιες απο αυτές τις πόλεις είναι τουριστικά αξιοθέατα, ενώ άλλες είναι απλά πόλεις φαντάσματα.
'Ολοι όμως γοητευόμαστε απο αυτές για πολλούς λόγους.

Γνωρίστε 10 από τις πιο συναρπαστικές πόλεις-φαντάσματα από όλο τον κόσμο...


10 - Bodie, California
Ιδρύθηκε το 1876, το Bodie αποτελεί την αυθεντική αμερικάνικη πόλη φάντασμα.
Ξεκίνησε ως ένας μικρός οικισμός ορυχείων. Το 1880 στο Bodie ο πληθυσμός ήταν σχεδόν 10.000.



9 - San Zhi, Taiwan
Αυτή είναι μια εγκαταλειμμένη πόλη στο βόρειο τμήμα της Ταϊβάν. Στην περιοχή του San Zhi, αυτό το φουτουριστικό χωριό pod χτίστηκε αρχικά ως καταφύγιο διακοπών πολυτελείας για τους πλούσιους. Ωστόσο, μετά από πολλά θανατηφόρα ατυχήματα κατά την κατασκευή, η παραγωγή σταματήσε. Σε συνδυασμό με την έλλειψη χρημάτων και την έλλειψη βούλησης το έργο σταμάτησε οριστικά. Μάλιστα, οι φήμες στην γύρω περιοχή λένε ότι η πόλη είναι πλέον στοιχειωμένη από τα φαντάσματα εκείνων που πέθαναν.

8 - Varosha, Cyprus
Η Varosha είναι στην τουρκική κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου στην Κύπρο. Παλαιότερα ήταν μια μοντέρνα τουριστική περιοχή, γεμάτη λουλούδια, σε έναν από τους πιο πολυτελής προορισμούς διακοπών. Το 1974, ωστόσο, η τουρκική εισβολή στην Κύπρο χώρισε το νησί. Οι πολίτες έφυγαν, περιμένοντας να είναι σε θέση να επιστρέψουν στα σπίτια τους μέσα σε λίγες μέρες. Ο τουρκικός στρατός ελέγχει πλήρως πλέον την πόλη. Κανείς δεν επιτρέπεται να πάει σε αυτήν την πόλη εκτός από τους Τούρκους και το προσωπικό του ΟΗΕ. Τα κτίρια έχουν αρχίσει σιγά-σιγά να καταρρέουν. Αν και η θετική πλευρά είναι ότι σπάνιες θαλάσσιες χελώνες έχουν αρχίσει να φωλιάζουν στην ερημικές πλέον παραλίες.

7 - Gunkanjima, Japan
Το νησί Hashima είναι ένας από τα 505 ακατοίκητα νησιά στο Ναγκασάκι της Ιαπωνίας στα περίχωρα, περίπου 15 χιλιόμετρα από το Ναγκασάκι το ίδιο. Είναι επίσης γνωστό ως Gunkan-jima ή Θωρηκτό χάρη που το νησί έχει ψηλά τείχη στη θάλασσα. Ξεκίνησε το 1890 όταν μια εταιρεία με την επωνυμία Mitsubishi αγόρασε το νησί και άρχισε ένα πρόγραμμα για να ανακτήσει τον άνθρακα από το βυθό της θάλασσας. Αυτό προσέλκυσε πολλή προσοχή, και το 1916 αναγκάστηκαν να οικοδομήσουν το πρώτο μεγάλο κτίριο στο νησί. Ένα συγκρότημα διαμερισμάτων που θα φιλοξενούσαν τους εργαζόμενους στις θάλασσες αυτές και την προστασία τους απο τους τυφώνες.

6 - Balestrino, Italy
Το Balestrino είναι μια αρκετά παράξενη υπόθεση γιατί ήταν εξαιρετικά δύσκολο να βρεθούν πληροφορίες σχετικά με αυτήν. Τουλάχιστον ως προς την εγκατάλειψη της πόλης. Κανένας δεν είναι σίγουρος πότε η πόλη ιδρύθηκε, αν και τα αρχεία χρονολογούνται πριν από τον ενδέκατο αιώνα, όταν το Balestrino ανήκε από στο Benedictine αβαείο του Αγίου Πέτρου dei Monti. Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τις φωτογραφίες, το άνω τμήμα της πόλης αποτελείται από ένα κάστρο (του μαρκησίου) και το κάτω μέρος ενοριακός ναός (του SantAndrea). Τα αρχεία του πληθυσμού πάνε πίσω περίπου το 1860, όταν περίπου 800-850 άνθρωποι ζούσαν εκεί. Κυρίως αγρότες οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν το τοπίο για να καλλιεργούν ελιές.

5 - Katoli World, Taiwan
Στην Ασία είναι πολύ συνηθισμένο να βρει κανείς εγκαταλελειμμένα πάρκα αναψυχής που έχουν αφεθεί στην σκουριά. Άλλο ένα είναι και αυτό στις φωτογραφίες που όμως αναγκάστηκε να κλείσει από την οικονομική ζημία που είχε.

4 - Centralia, Pennsylvania
Ο Johnathan Faust άνοιξε την Ταβέρνα Bulls Head στην Centralia το 1841, και η Centralia έγινε δήμος το 1866. Η βιομηχανία του άνθρακα ήταν η κύρια δουλειά στην κοινότητα μέχρι τη δεκαετία του 1960, όταν οι περισσότερες από τις εταιρείες έκλεισαν. Η φλέβα του άνθρακα που είχε μείνει εκτεθειμένη μετά την παύση εργασιών, ξεκίνησε την ανάφλεξη της το 1962 με αποτέλεσμα μια τεράστια υπόγεια φωτιά από άνθρακα να ξεκινήσει. Οι προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ήταν ανεπιτυχείς, και συνέχισαν να καίνε σε όλη τη δεκαετία του 1960 και του 1970. Δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία αναφέρθηκαν από διάφορους ανθρώπους, λόγω της παραγωγής του μονοξείδιου του άνθρακα.

3 - Yashima, Japan
Το Yashima είναι ένα επιβλητικό οροπέδιο προς τα βορειοανατολικά του Takamatsu, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Shikoku οποία είναι μία από τα μεγάλα Ιαπωνικά νησιά. Είναι η τοποθεσία μιας διάσημης μάχης που έλαβε χώρα στις 22 Μαρτίου 1185 κατά τη διάρκεια του Genpei Πολέμου. Η κορυφή του Yashima φιλοξενεί το ναό Yashima, το οποίο είναι ένα πολύ γνωστό για προσκύνημα. Πρόκειται για το μόνο πράγμα που τραβάει τα πλήθη σε αυτή την παράξενα παραμελημένη γεωγραφική ανωμαλία, αλλά αυτό δεν ήταν πάντα έτσι.

2 - Pripyat, Ukraine
Η Pripyat είναι μια εγκαταλειμμένη πόλη στη βόρεια Ουκρανία, στο Κίεβο Oblast, κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία. Ο πληθυσμός της πόλης ήταν περίπου 50.000 και ήταν ο οικισμός των σπιτιών για όσους εργαζόντουσαν στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνομπίλ. Στη συνέχεια, με την καταστροφή του Τσερνομπίλ που έγινε το 1986, ο τόπος εγκαταλείφθηκε λόγω της απειλής της ακτινοβολίας. Στη συνέχεια η Pripyat λειτούργησε ως μουσείο για μεγάλο χρονικό διάστημα, και δείχνει ένα κομμάτι της σοβιετικής ζωής. Ωστόσο, κάποια στιγμή στις αρχές του 21ου αιώνα ο τόπος λεηλατήθηκε σε μεγάλο βαθμό, τίποτα δεν έμεινε πίσω ακόμη και καθίσματα τουαλέτας κλάπηκαν.

1 - Craco, Italy
Το Craco βρίσκεται στην Περιφέρεια της Basilicata και στην επαρχία της Matera. Περίπου 25 χιλιόμετρα από τον κόλπο του Τάραντα στην άκρη της μπότας της Ιταλίας. Αυτή η μεσαιωνική πόλη είναι χαρακτηριστικό της περιοχής, με μεγάλους κυματιστούς λόφους που επιτρέπουν την καλλιέργεια του σίτου και άλλων καλλιεργειών. Το Craco μπορεί να χρονολογηθεί στο 1060, όταν η περιοχή ήταν στην ιδιοκτησία του Αρχιεπισκόπου Arnaldo, Επίσκοπος Tricarico. Αυτή η μακροχρόνια επαφή με την Εκκλησία είχε μεγάλη επιρροή στους κατοίκους και σε όλες τις ηλικίες.
Το 1891, ο πληθυσμός του Craco ήταν πάνω από 2.000 άτομα.
Μεταξύ του 1892 και του 1922 πάνω από 1.300 άτομα μετακόμισαν από την περιοχή προς τη Βόρειο Αμερική. Στην κακή γεωργία προστέθηκαν οι κατολισθήσεις από σεισμούς, και ο Πόλεμος τα οποία συνέβαλαν σε αυτή τη μαζική μετανάστευση. Μεταξύ 1959 και 1972 το Craco μαστιζόταν από αυτές τις κατολισθήσεις και τους σεισμούς. Το 1963 οι υπόλοιποι 1.800 κάτοικοι μεταφέρθηκαν σε κοντινή κοιλάδα που ονομάζεται Craco Peschiera, και το αρχικό Craco παραμένει σε κατάσταση αποσύνθεσης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

10 μύθοι για τους Βίκινγκς