Ποιο ήταν το μυστικό του Angelo Faticoni;



Αποτέλεσμα εικόνας για νεροΟ Angelo Faticoni γεννήθηκε το 1859... Ως παιδί, ανακάλυψε ότι είχε ένα παράξενο χάρισμα: δε μπορούσε να βυθιστεί στο νερό. Αργότερα, ο Faticoni έδινε παραστάσεις σε freakshow και επιδείκνυε τις περίεργες ικανότητές του σε ακραίες καταστάσεις. Κανείς δεν κατάφερε να καταλάβει πώς μπορούσε να επιπλέει.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, εξέτασαν τις αξιώσεις του Faticoni, βάζοντάς τον σε μια δεξαμενή νερού και δένοντας του ένα βάρος. Άντεξε για 15 ώρες! Έδωσε αμέτρητες παραστάσεις στο κοινό, του έραψαν ένα σάκο με οβίδες και επέπλεε στον ποταμό Χάντσον, ενώ καθόταν σε μια καρέκλα με βαρίδια.
Ο Faticoni έγινε γνωστός ως ο Άνθρωπος Φελλός και ήταν γνωστός για την ικανότητά του να κοιμάται ενώ επέπλεε στο νερό. Πέθανε το 1931 και κανείς δεν κατάλαβα ποτέ αυτήν του τη μοναδική ικανότητα. Οι σύγχρονοι πνευματιστές πίστευαν ότι ήταν υπό την επήρεια μη-ανθρώπινων δυνάμεων, ενώ οι επιστήμονες του Χάρβαρντ πρότειναν ότι είχε ανώμαλα εσωτερικά όργανα. Τελικά, το μυστικό του Faticoni παρέμεινε ένα άλυτο μυστήριο, που πήρε μαζί του στον τάφο του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο