Τα σημάδια για τη συντέλεια του κόσμου – Τι λένε 50 νομπελίστες!

Πενήντα από τους εξυπνότερους ανθρώπους του πλανήτη προβλέπουν τη συντέλεια του κόσμου..., απαριθμώντας έναν προς έναν τους τρόπους που μπορεί να συμβεί.

Πρόκειται για επιστήμονες εγνωσμένης αξίας, καθώς όλοι τους έχουν βραβευτεί με Νόμπελ, οι οποίοι συμμετείχαν σε έρευνα του βρετανικού περιοδικού «Times Higher Education» για τους μεγαλύτερους κινδύνους που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Οι επιστήμονες, που όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Espresso αντιπροσωπεύουν το ¼ των εν ζωή κατόχων Νόμπελ στη χημεία, τη φυσική, την ιατρική, την οικονομία και τη φυσιολογία, πιστεύουν ότι ο Αρμαγεδδών είναι πιθανότερο να έρθει εξαιτίας του υπερπληθυσμού ή της κλιματικής αλλαγής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα, 18 
νομπελίστες επεσήμαναν ότι έως το 2100 ο πληθυσμός της γης θα αυξηθεί σε 11.200.000.000 άτομα, καθιστώντας δύσκολη την επιβίωση και ότι είναι πιθανό να υπάρξουν μεγάλες καταστροφές εξαιτίας της ζημιάς που προκαλούμε στο κλίμα.

Τα σημάδια που «δείχνουν» Αρμαγεδδώνα: Σενάρια καταστροφής του κόσμου σε 23 ημέρες!

Το 23% των επιστημόνων δήλωσε ότι η απόλυτη καταστροφή της ανθρωπότητας μπορεί να έρθει από έναν πυρηνικό πόλεμο, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ο κίνδυνος είναι ιδιαίτερα αυξημένος εξαιτίας της έντασης με τη Βόρεια Κορέα και τη Ρωσία.

Στην τρίτη θέση των μεγαλύτερων κινδύνων το 8% των επιστημόνων τοποθέτησε πιθανή πανδημία από μεταδοτικές ασθένειες ή βακτήρια που είναι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά. Το ίδιο ποσοστό πιστεύει ότι η ανθρωπότητα μπορεί να αυτοκαταστραφεί, καθώς ο ένας μπορεί να στραφεί εναντίον του άλλου επειδή οι άνθρωποι γίνονται ολοένα και πιο εγωκεντρικοί, ανέντιμοι και χωρίς ανθρωπιά.

Το 6% θεωρεί ότι ρομπότ με υψηλή τεχνητή νοημοσύνη θα κηρύξουν πόλεμο στην ανθρωπότητα, ενώ τρεις από τους 50 επιστήμονες προσδιόρισαν τον κίνδυνο στο πρόσωπο ηγετών κρατών όπως ο Ντόναλντ Τραμπ, ή στην τρομοκρατία και στον θρησκευτικό εξτρεμισμό, καθώς και στη διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Σύμφωνα με την espresso, το 4% δήλωσε ότι το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ φτωχών και πλούσιων θα φέρει κοινωνικές εξεγέρσεις, ενώ το 2% πιστεύει ότι η καταστροφή της ανθρωπότητας θα προέλθει από ναρκωτικά που δείχνουν πολύ ισχυρή εξάρτηση ή εξαιτίας του γεγονότος ότι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης συλλέγουν όλο και περισσότερα προσωπικά δεδομένα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

10 μύθοι για τους Βίκινγκς