Πριν η Ανταρκτική καλυφθεί από πάγους κάποιος τη χαρτογράφησε με απόλυτη ακρίβεια!...

Πριν από 35 εκατομμύρια χρόνια εμφανίστηκαν οι πάγοι στην Ανταρκτική σύμφωνα με τους ειδικούς. Με κάποιο τρόπο όμως..., υπάρχουν πολλοί αρχαίοι χάρτες που δείχνουν την Ανταρκτική χωρίς πάγους. Πώς είναι δυνατόν;

Πιστεύετε ότι η ιστορία, όπως τη διδαχτηκαμε στο σχολείο, είναι ατελής;

Τι θα λέγατε αν σας πουν ότι υπάρχουν αμέτρητες ανακαλύψεις που έχουν γίνει σε ολόκληρο τον πλανήτη που δείχνουν ότι υπάρχουν πολλά αινίγματα στην ιστορία που οι ακαδημαϊκοί δεν μπορούν να καταλάβουν.

Μεταξύ των πολυάριθμων ανακαλύψεων που προκαλούν τη σύγχρονη ιστορία είναι ένα σύνολο από αρχαία γραφήματα που αποκαλύπτουν ένα μακρύ μυστικό.

Πότε ήταν η Ανταρκτική χωρίς πάγο; Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο πάγος στην Ανταρκτική «εμφανίστηκε ξαφνικά» πριν από περίπου 35 εκατομμύρια χρόνια. Πριν από εκατό εκατομμύρια χρόνια, η ήπειρος παρέμεινε απαλλαγμένη από τον πάγο.

Αλλά αν εμφανιστεί πάγος στην ηπειρωτική Ανταρκτική τόσο πολύ καιρό πριν, ποιος στη Γη θα μπορούσε να έχει δημιουργήσει διαγράμματα που απεικονίζουν την ήπειρο χωρίς πάγο;

Ακόμη και μετά την μετακίνηση της Ανταρκτικής στην σημερινή της θέση, η παγωμένη ήπειρος παρέμεινε ένας υποτροπικός παράδεισος, αλλά στη συνέχεια μυστηριωδώς, περίπου 35,5 εκατομμύρια χρόνια πριν, ο πάγος κάλυψε την ήπειρο σε περίπου 100.000 χρόνια. Οι ειδικοί συμφωνούν ότι πρόκειται για «ολονύκτια βάρδια» από γεωλογικούς όρους.

Με τα 14,0 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα, η Ανταρκτική είναι η πέμπτη μεγαλύτερη ηπειρωτική χώρα στον πλανήτη μας και με άλλα λόγια είναι διπλάσια από την Αυστραλία.

Η ύπαρξη αμέτρητων χαρτών, όπως ο περίφημος χάρτης Piri Reis, θεωρείται από πολλούς ως απόδειξη ότι οι πρόγονοί μας γνώριζαν το ακριβές σχήμα του πλανήτη, το μέγεθός του και ήταν αρκετά περίπλοκοι για να χρησιμοποιήσουν τη σφαιρική τριγωνομετρία και ακριβείς και περίπλοκους μαθηματικούς υπολογισμούς Στο μακρινό παρελθόν, πριν από χιλιάδες χρόνια, ίσως δε δεκάδες χιλιάδες χρόνια πριν - ένας άγνωστος πολιτισμός στον πλανήτη μας ανέλαβε ένα μαζικό, παγκόσμιας κλίμακας σχέδιο χαρτογράφησης του πλανήτη όπως κάνουμε στη σύγχρονη εποχή.

Ο χάρτης Piri Reis δείχνει κάτι που δεν θα έπρεπε να ήταν εφικτό για έναν χάρτη στα 1500's. Ο χάρτης παρουσιάστηκε από τον Τούρκο ναύαρχο Piri Reis και απεικονίζει την Ανταρκτική που ανακαλύφθηκε μόνο μεταξύ 1818-1820, χωρίς πάγους.

Αν λοιπόν η Ανταρκτική ανακαλύφθηκε μεταξύ του 1818 και του 1820, πώς στη Γη έχουμε έναν χάρτη που χρονολογείται από το 1500, απεικονίζοντας την Ανταρκτική χωρίς πάγο;

Ο συγγραφέας Graham Hancock εξήγησε τον χάρτη τέλεια όταν έγραψε ότι εμφανίζει προηγμένα μαθηματικά στην προβολή του και ενσωματώνει εξαιρετικά ακριβή σχετικά μήκη. Ο ίδιος ο χάρτης περιλαμβάνει πολλά χαρακτηριστικά που δεν θα έπρεπε να υπήρχαν στη δεκαετία του 1500. Αλλά δεν ήταν ο ναύαρχος Piri Reis που χαρτογράφησε την Ανταρκτική. Στην πραγματικότητα, ο Τούρκος ναύαρχος εξήγησε στα κείμενα που γράφονται στο χάρτη του πώς το παρήγαγε. Σύμφωνα με τα κείμενα, ο χάρτης Piri Reis δεν είναι δικό του έργο, αλλά μια σύνθεση περίπου 20 παλαιότερων χαρτών. Το μόνο πράγμα που έκανε ο Piri Reis ήταν να τα συνθέσει μαζί.

Αυτοί οι αρχαίοι "πηγαίοι" χάρτες που χρησιμοποιούσε ο Piri Reis έχουν χαθεί από τότε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Charles Hapgood άρχισε να μελετά τον χάρτη Piri Reis στα μέσα του 20ου αιώνα και δημοσίευσε το βιβλίο Χάρτες των βασιλέων της αρχαίας θάλασσας το 1966. Ο Hapgood ισχυρίζεται ότι αυτός και άλλοι χάρτες υποστηρίζουν μια θεωρία της παγκόσμιας εξερεύνησης από έναν προ- Κλασικό, άγνωστο πολιτισμό. Υποστηρίζει αυτό με μια ανάλυση των μαθηματικών των αρχαίων χαρτών και της ακρίβειάς τους, η οποία λέει ότι ξεπέρασε τα όργανα που ήταν διαθέσιμα τη στιγμή της σύνταξης του χάρτη.

Ο Hapgood ισχυρίστηκε ότι λόγω του χάρτη που συγκεντρώθηκε από εξαρτήματα, το τμήμα της Καραϊβικής περιστράφηκε σχεδόν 90χ από την κορυφή της Νότιας Αμερικής. Αυτός αποδίδει αυτό, είτε σε αντιγραφή από μια πολική προβολή, είτε στην τοποθέτηση του διαθέσιμου χώρου με την άρθρωση του χάρτη σε εκείνη την τοποθεσία και δίνοντάς του ένα "εναλλακτικό βορρά", εκ των οποίων άλλα παραδείγματα είναι γνωστά στους χάρτες της εποχής, όπως αναφέρει το pyli-apokalypseis.

Κάποιοι θα έλεγαν, Ναι ... είναι απλά μια σύμπτωση, ίσως δεν είναι καν η Ανταρκτική. Αυτός είναι ένας καλός λόγος, αλλά γιατί υπάρχει τότε ο χάρτης Hadji Ahmed; Αυτό το αρχαίο διάγραμμα δημιουργήθηκε το 1559, παρουσιάζει απίστευτα ακριβείς οριοθετήσεις της δυτικής ακτής της Βόρειας Αμερικής και της Ανταρκτικής. Αυτό που είναι ακόμη πιο απίστευτο είναι το γεγονός ότι αυτός ο αρχαίος χάρτης δείχνει μια γέφυρα που συνδέει τη Σιβηρία και την Αλάσκα, υποδεικνύοντας ότι προέρχεται από μια εποχή που η γέφυρα ήταν ακόμα παρούσα.

Λοιπόν, ο χάρτης Χατζή Αχμέτ θα μπορούσε επίσης να έχει παρερμηνευθεί. Εντάξει, θα πάω κι εγώ με αυτό, αλλά τι γίνεται με το χάρτη Buache;

Ο χάρτης Bauche δημιουργήθηκε από Γάλλο γεωγράφο με το όνομα Philippe Buache de la Neuville. Ο χάρτης Buache έχει δύο εκδόσεις.

Ένα από τα γραφήματα πιστεύεται ότι απεικονίζει με ακρίβεια τις παγωμένες ακτές της Ανταρκτικής, ενώ το άλλο γράφημα δεν κάνει καμία αναφορά στην ήπειρο.

Πολλοί δείχνουν ότι ο Buache αγνοούσε την ύπαρξη του Icy Continent και ότι οι απεικονίσεις του δεν ήταν παρά μια υπόθεση.

Αν οι παραπάνω χάρτες δεν είναι αρκετοί, έχουμε ένα άλλο γράφημα που δείχνει το ίδιο πράγμα. Ο χάρτης παγκόσμιας τέχνης Oronce Finé, που δημιουργήθηκε το 1534, είναι μια πρώιμη χορδή με διάγραμμα που εμφανίζει χαρακτηριστικά της Ανταρκτικής όταν η ήπειρος δεν καλύπτοταν από τον πάγο.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

10 μύθοι για τους Βίκινγκς