Ουιγούροι: Ποιοί είναι οι Τούρκοι της Κίνας που σκορπούν τον θάνατο








Ακούσαμε για πρώτη φορά τους Ουιγούρους, στο φονικό του σιδηροδρομικού σταθμού της νότιας Κίνας όπου με τα χατζάρια σκότωναν όποιον έβρισκαν μπροστά τους...


Τώρα όλοι φωτογραφίζουν τους Ουιγούρους φανατικούς ισλαμιστές πίσω από την εξαφάνιση του
αεροσκάφους των Μαλαισιανών αερογραμμών.

Ας δούμε λοιπόν ποιοί είναι οι φανατικοί ισλαμιστές Ουιγούροι:

Ισλαμικό κίνημα Ανατολικού Τουρκιστάν (ΕΤΙΜ)

Ιδρύθηκε το 1997 με στόχο την ανεξαρτησία της επαρχίας Ζινγιάγκ της Κίνας.

Μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους η κυβέρνηση των ΗΠΑ στη λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις.

Το 2005 το NBC είχε αναφέρει ότι η οργάνωση ΕΤΙΜ είχε πραγματοποιήσει πάνω από 200 τρομοκρατικές ενέργειες με 162 νεκρούς και 440 τραυματίες.

Το 2006 οι αμερικανοί στρατιώτες συνέλαβαν 22 Ουιγούρους στο Πακιστάν και στο Αφγανιστάν χρησιμοποιώντας πληροφορίες ότι είχαν σχέση με την Αλ Κάιντα.

Μεταφέρθηκαν στο Γκουαντάναμο και μετά από μερικά χρόνια 5 από αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι. Σύμφωνα με αναφορές δημοσιογράφων βρίσκονται στην Αλβανία.

Οι Τουρκικές ρίζες των Ουιγούρων

Οι Ουιγούροι είναι οι Τούρκοι της Κίνας. Είναι τουρκικό φύλο και η λέξη Ουιγούροι μάλλον σημαίνει «ενωμένοι».

Ζουν στην δυτική περιφέρεια Ζινγιάγκ της Κίνας σε μία έκταση που είναι 4 φορές το μέγεθος της Καλιφόρνιας.

Η πρώτη αναφορά στη φυλή των Ουιγούρων είναι από την Δυναστεία του Γουέι (386-534 μ.Χ).

Οι Ουιγούροι ιστορικοί υποστηρίζουν ότι ζουν στην περιοχή αυτή εδώ και 9.000 χρόνια.

Εξισλαμίστηκαν γύρω στο 1.000 μ.Χ. Πρίν ασπάζονταν τον Σαμανισμό και τον Βουδισμό.

Το 1920, οκτώ χρόνια μετά την πτώση της τελευταίας δυναστείας και ίδρυση της Δημοκρατίας της Κίνας, οι ισλαμιστές και οπαδοί του Παντουρκισμού άρχισαν να δημιουργούν προβλήματα στην Κίνα.

Το 1933 και το 1944, βοηθούμενοι από τον Στάλιν, καταφέρνουν να δημιουργήσουν για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αυτόνομο κράτος: «Δημοκρατία του Ανατολικού Τουρκεστάν».

Την 1η Οκτωβρίου 1949 ιδρύεται η Λαϊκη Δημοκρατία της Κίνας και η περιοχή ονομάζεται «Αυτόνομη περιφέρεια Ζινγιάγκ-Ουιγούροι».

Εκτός της επαρχίας Ζινγιάνγκ, η μεγαλύτερη κοινότητα Ουιγούρων στην Κίνα βρίσκεται στην περιοχή Ταογιουάν, στη νοτιοκεντρική επαρχία της Χουνάν.

Έξω από την Κίνα, σημαντικές κοινότητες Ουιγούρων υπάρχουν στο Καζακστάν, το Κιργιστάν και το Ουζμπεκιστάν. Μικρότερες κοινότητες υπάρχουν στο Αφγανιστάν, Πακιστάν και την Τουρκία.

Γλώσσα

Η γλώσσα των Ουιγούρων είναι γνωστή ως «Ανατολικά Τούρκικα» και ομιλείται από 8-11 εκατομμύρια ανθρώπους που ζούν στη Δυτική Κίνα, αλλά και σε ορισμένες περιοχές του Καζακστάν και του Ουζμπεκιστάν.

Σύμφωνα με τους ειδικούς αναλυτές είναι μία τουρκική γλώσσα με έντονες επιρροές από την περσική, την αραβική, τη ρώσικη και την κινεζική γλώσσα.
Ο χάρτης δείχνει που ομιλείται η γλώσσα των Ουιγούρων:


Επεισόδια 2009

Οι ταραχές τον Ιούλιο του 2009 είχαν διάρκεια πολλών ημερών και οδήγησαν στον θάνατο 200 διαδηλωτών.

Αφορμή των ταραχών στάθηκε διαδήλωση Ουιγούρων, που διαμαρτύρονταν για την πολιτική του Πεκίνου, σχετικά με τον εποικισμό της επαρχίας τους από μέλη της εθνότητας των Χαν.


Το διαβάσαμε από το: Ουιγούροι: Ποιοί είναι οι Τούρκοι της Κίνας που σκορπούν τον θάνατο http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2014/03/blog-post_3366.html#ixzz4n7gxKmyo

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

10 μύθοι για τους Βίκινγκς