Ετσι ΕΕ-Σημίτης-Philip Morris κατέστρεψαν την Ελληνική Καπνοβιομηχανια. Δεν τα «Φαγαμε Μαζι» κύριοι

1reh4b

Εδω και 5 χρόνια ολοι οι μας λένε ότι το 2010 η Ελλάδα χρεωκόπησε... ωσαν να είναι φυσική καταστροφη και δεν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος από τα κομματα που κυβέρνησαν. Ενα κομμάτι της καταστροφής είναι κι αυτό με πρωταγωνιστές τον Κώστα Σημίτη, την Χριστίνα Σπυράκη, την Αννα Διαμαντοπούλου και φυσικά την Ευρωπαϊκη Ενωση


Πέρι τα μέσα του 1990, όταν ο Σημίτης ήταν ο εκσυγχρονιστής, είχε βάλει υφυπουργό υγείας μια κολλητή της Δάφνης Σημίτη, την Χριστίνα Σπυράκη.

Το 1999 είχαμε 5 καπνοβιομηχανίες με 30% της παραγωγής σε εξαγωγές και πάνω από 30.000 απασχολούμενους με την καπνοπαραγωγη (αγρότες, εργάτες, υπαλλήλους κτλ).

Η ΕΕ με πιέσεις της Philip Morris αποφάσισε να απαγορευτεί, η διακίνηση και η πώληση βαρεων Τσιγάρων στην ΕΕ, δηλαδή του κατεξοχην ανταγωνιστικού Ελληνικού Προϊόντος.

Τα βαρέα τσιγάρα ήταν καθαρά φωτογραφική για τις Ελληνικές Βιομηχανίες, καθώς οι Ελληνικές βιομηχανίες δεν μπορούσαν να ανταγωνιστούν τα «ελαφρια» (sic) brand (πχ Camel, Marlboro κτλ) αλλά ήταν ανταγωνιστικότατες στα γνωστά «Ελληνικα Τσιγάρα» σχεδον για έναν Αιώνα.

Αν θυμάστε  Επιτρόπος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αρμοδιότητα τα θέματα απασχόλησης και κοινωνικών θεμάτων, την περίοδο 1999-2004 ήταν η Αννα Διαμαντοπούλου.

Σαν να μην έφτανε λοιπόν η απαγόρευση πώλησης των Ελληνικών Τσιγάρων εντός της ΕΕ, καθάρα υπερ της Philip Morris, η Ευρωπη αποφάσισε να πάει κι ένα βήμα πιο πέρα.

Να απαγορεύση ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ!

Δηλαδή όχι μονο απαγορευόταν να πουλάμε, αλλά και να κατασκευάζουμε τσιγάρα για εξαγωγή

Αυτή η «δική μας» υφυπουργός Υγείας κυρία Χριστίνα Σπυράκη – προσωπική φίλη της Δάφνης Σημίτη – στις 29 Ιουνίου 2000 ψήφισε, με καθοριστική ψήφο, κοινή απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ, η οποία απαγόρευε  στην Ελλάδα να παράγει «φασόν» προς εξαγωγή τα τσιγάρα που παραγγέλλουν τρίτες χώρες όταν αυτά δεν είναι της αρεσκείας της.

Τελικά η οδηγία εφαρμόστηκε τελικώς, προκειμένου να μην καπνίζουν στη Ζιμπάμπουε… σέρτικα και φυσικά για να αγοράζουν Philip Morris.

Ετσι η Philip Morris έκλεισε τον ανταγωνισμό, εξαγόρασε τον παπαστράτο και τώρα έχουμε μια Ελληνική καπνοβιομηχανία σκιά του πάλαι ποτέ κραταίου εαυτού της με τις τεράστειες εξαγωγες.

olympia.gr



Το διαβάσαμε από το: Ετσι ΕΕ-Σημίτης-Philip Morris κατέστρεψαν την Ελληνική Καπνοβιομηχανια. Δεν τα «Φαγαμε Μαζι» κύριοι http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/10/philip-morris.html#ixzz4oL7DOVqj

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

10 μύθοι για τους Βίκινγκς